Veelgemaakte fouten op trouwkaarten

Op zoek naar de perfecte trouwkaart? Het maken van jullie trouwuitnodigingen vereist aandacht voor detail en zorgvuldige planning. Helaas kunnen zelfs kleine foutjes grote gevolgen hebben. Hier zijn de meest voorkomende fouten op trouwkaarten, samen met handige tips om ze te vermijden:

houten trouwkaart met lijntekening handen
trouwkaart met roze en rode bloemen
naturel trouwkaart met illustratie trouwringen
romantische trouwkaart met bloemenkrans

Welke fouten wil je niet maken op een trouwkaart?

♡ // Onjuiste datum, tijd of locatie
Dit lijkt voor de hand liggend, maar het is verrassend hoe vaak deze details verkeerd worden weergegeven. Controleer en dubbelcheck de datum, tijd en locatie om ervoor te zorgen dat alles klopt voordat je de uitnodigingen laat drukken. Een kleine vergissing kan leiden tot grote problemen als het gaat om het plannen van aanwezigheid.

♡ // Onleesbare lettertypes
Kies lettertypen die elegant en gemakkelijk leesbaar zijn. Vermijd te kleine lettertypen of stijlen of contrasten die de leesbaarheid kunnen verminderen. Bestel altijd vooraf een proefdruk zodat je kunt controleren of alles goed leesbaar is. Twijfel je over de leesbaarheid? Stuur dan even een berichtje of bel ons. We kijken graag even met je mee.

♡ // Spelfouten en grammaticafouten
Neem de tijd om de tekst zorgvuldig te controleren en vraag eventueel een vriend of familielid om een frisse blik te werpen. De meestvoorkomende spelfouten en grammaticafouten die wij we voorbij zien komen:

~ Toost of toast. Je toost op het bruidspaar en je eet toast.
~ Ja-woord of jawoord. De juiste spelling is aan elkaar en zonder hoofdletter dus: jawoord.
~ Cadeautip of cadeau-tip. Wil je een cadeau ontvangen voor jullie bruiloft dan kun je een cadeautip vermelden op jullie trouwkaart. Je schrijft het aan elkaar zonder streepje.

♡ // Noteren van tijden
Het schrijven van de tijden wordt op veel verschillende manieren gedaan. De correcte manier voor het aangeven van tijden op de trouwkaart is 14.30 uur. Met een punt, geen dubbele punt en een spatie er tussen.

♡ // Schrijfwijze D.V.
Deo volente betekent 'zo God wil' of in andere bewoordingen: als alles verloopt zoals gepland of zoals verwacht. Deo volente kun je voluit schrijven, maar ook met de afkorting D.V., dus met twee hoofdletters en puntjes.
Het is niet juist om het woordje 'op' voor D.V. te plaatsen of te combineren met het werkwoord ‘hopen’ want dat is dubbelop. Deo volente schrijf je met 1 hoofdletter.

♡ // Onvolledige of ontbrekende informatie
Houd het beknopt en focus op de essentiële informatie, zoals de namen van het bruidspaar, de datum, tijd en locatie. Vergeet niet om duidelijke instructies voor het RSVP-proces toe te voegen. Of het nu gaat om een telefoonnummer, e-mailadres of online RSVP-formulier, zorg ervoor dat gasten weten hoe ze moeten reageren.

♡ // Wisselen van persoonsvormen
Schrijf alle teksten in dezelfde persoonsvorm. Kies je voor ‘Pim en Lieke gaan trouwen’dan betekent dit dat je de hele kaart in de derde persoonsvorm moet schrijven. Kies je voor 'wij gaan trouwen' dan schrijf je alle teksten in de eerste persoon meervoud.

♡ // Gebruik van hoofdletters
Als je trouwt op een kasteel of landgoed gebruik je de volledige omschrijving met hoofdletters, bijvoorbeeld Kasteel Amerongen. Als je het woord kasteel of landgoed in de tekst gebruikt zonder de naam dan schrijf je het met een kleine letter.
In het Nederlands schrijf je de maanden en dagen niet met hoofdletters maar met een kleine letter. Daar ontstaat nogal eens verwarring over. Waarschijnlijk komt dat door andere talen, waarin je maanden en dagen wél met een hoofdletter schrijft. Tot halverwege de twintigste eeuw schreef men de namen van maanden, week- en feestdagen wel met een hoofdletter maar dat is nu dus niet meer de correcte schrijfwijze.

♡ // Onvoldoende postzegels
Als er onvoldoende of zelfs geen postzegels zijn geplakt, verzoekt PostNL om het ontbrekende bedrag aan postzegels plus administratiekosten te betalen. Indien de afzender bekend is, worden de kosten aan de afzender in rekening gebracht. Indien de afzender niet te achterhalen is, vraagt PostNL aan de ontvanger om te betalen. Dit is natuurlijk te vermijden.

De meeste trouwkaarten die wij aanbieden, kunnen met 1 postzegel worden verstuurd, maar weeg ze voor de zekerheid even om geen verrassingen achteraf te hebben.

TIP: Weeg je proefdruk samen met de voorbeeld envelop op een keukenweegschaal, zodat je de enveloppen voldoende kunt frankeren.

0 - 20 gram

1 postzegel

20 - 50 gram

2 postzegels

50 - 100 gram

3 postzegels

100 - 350 gram

4 postzegels

 

Fout op de trouwkaart

Geen zorgen als er toch een fout op de trouwkaart staat, dat kan uiteraard gebeuren en we helpen je graag om dit op te lossen!

Bestellingen die geplaatst worden, gaan vrijwel direct in productie. We raden je aan om ons direct te bellen op telefoonnummer 085-0438045 of direct te mailen. Wij kijken dan voor je of je bestelling al in productie is of dat wij je bestelling nog kunnen annuleren, zodat je een nieuwe bestelling kunt plaatsen.

Met deze tips kun je hopelijk foutjes in de toekomst voorkomen. Heb je nog vragen, hulp of feedback nodig? De klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 21.00 uur op telefoonnummer 085-0438045 of stuur een berichtje. We staan graag voor je klaar om je te helpen bij het maken van een mooie trouwkaart voor jullie grote dag.

Veel plezier met het ontwerpen van jullie trouwkaart!