Veelgemaakte fouten op geboortekaartjes

Spelfouten, taalfouten en andere veelgemaakte fouten op geboortekaartjes. Wat zijn de meest gemaakte fouten op geboortekaartjes en hoe voorkom je die?

Hier vertellen we je alles over de meestgemaakte fouten op geboortekaartjes, hoe je ze kunt voorkomen en wat te doen als er toch een foutje insluipt.
Bestel gelijk een proefdruk van het geboortekaartje zodat je de tekst en de leesbaarheid kunt controleren. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je geboortekaartje perfect is en een mooie herinnering vormt aan de speciale geboorte van jullie kleintje.

lieve geboortekaartjes met leeuwtjes
schattige geboortekaartje voor een jongen
houten geboortekaartje met luchtballon
lief geboortekaartje meisje getekend jurkje roze

Welke fouten wil je niet maken op een geboortekaartje?

Ben je bezig met het maken van een geboortekaartje? Het is begrijpelijk dat je een perfect geboortekaartje wilt maken. Dan wil je natuurlijk de volgende fouten vermijden:

♡ // Verkeerde of geen geboortedatum op het geboortekaartje
Een veelvoorkomende fout is dat de verkeerde geboortedatum op het kaartje staat. Soms wordt de geboortedatum zelfs helemaal vergeten. Check de geboortedatum en tijd nogmaals om er zeker van te zijn dat deze juist is vermeld.
Het is handig om een proefdruk met fictieve gegevens te bestellen van je favoriete geboortekaartje. Heel veel klanten vullen de uitgerekende datum in op de proefdruk van het kaartje. Logisch maar soms worden de geboortetijd, lengte en/of gewicht van het kindje niet gewijzigd bij het bestellen van het definitieve kaartje.
Hoe voorkom je dit? Zelf vul ik altijd 33 in bij alle geboortegegevens dus 33 maand 2033, 3333 gram, 33.33 uur, 33 cm. Zo kun je duidelijk zien dat je deze nog aan moet passen.

♡ //  Gewicht in grammen
Ook een veelgemaakte fout is het onjuist vermelden van het gewicht van de baby. In plaats van gram, vermeld je per ongeluk kilo, waardoor je onbedoeld plotseling een record in handen hebt.

♡ // Onjuiste namen of spelling
Controleer zorgvuldig of de naam van de pasgeborene correct is gespeld en ook de namen van de ouders en eventuele broertjes of zusjes.
Af en toe wordt de tweede en/of derde naam van het kindje vergeten op het kaartje. Niet zo gek, want de focus ligt vaak vooral op de voornaam. Niets is vervelender dan een geboortekaartje met een fout in de naam van je baby of andere belangrijke informatie.

♡ // Onvolledige of ontbrekende informatie
Zorg ervoor dat alle belangrijke details op het kaartje staan, zoals de geboortedatum, het tijdstip, het gewicht, de lengte, de naam van de baby en contactgegevens van de ouders. Vergeet niet om alle belangrijke mensen te vermelden, zoals de partner, broertjes, zusjes en zelfs eventuele huisdieren als je dat wenst.

♡ //  Verkeerde adressen
Controleer de adressen van de ontvangers om er zeker van te zijn dat iedereen de kaartjes op tijd ontvangt. Kies je voor onze verzendservice dan kun je de adressenlijst al klaarzetten voor de geboorte. Dit kun je handmatig doen in het adressenboek in je account of je kunt meerdere adressen tegelijk uploaden met dit Excel-bestand. Zorg dat je per adres alle verplichte velden hebt ingevuld.

♡ // Onleesbaar lettertype of kleur
Kies een duidelijk lettertype en een goed leesbare kleur zodat de ontvangers gemakkelijk de informatie kunnen lezen. Vermijd te kleine lettertypen of kleuren die moeilijk te onderscheiden zijn van de achtergrond. Bestel altijd vooraf een proefdruk zodat je kunt checken of alles goed leesbaar is.

♡ // Onvoldoende kaartjes bestellen
Zorg ervoor dat je voldoende kaartjes bestelt om aan al je dierbaren te kunnen sturen. Je wilt niemand teleurstellen door hen geen kaartje te kunnen sturen. Het aantal geboortekaartjes dat je nodig hebt, hangt af van wie je allemaal een kaartje wilt sturen. Het is handig om van tevoren een lijstje te maken met alle ontvangers, zodat je een goed idee krijgt van hoeveel kaartjes je nodig hebt. Het is altijd slim om een paar extra kaartjes te bestellen, gewoon voor het geval dat je iemand bent vergeten. En vergeet niet om er eentje te reserveren voor in het fotoalbum of het plakboek van je lieve baby.

♡ // Onjuiste of ontbrekende contactgegevens
Controleer of de telefoonnummers of e-mailadressen op het kaartje correct zijn, zodat mensen gemakkelijk contact kunnen opnemen als ze dat willen.

♡ // Verkeerde maat enveloppen
Bestel je de enveloppen vooraf controleer dan goed of je de juiste maat selecteert. De envelop is altijd iets groter dan het kaartje. Dus bij 13 x 13 cm kaartjes horen 14 x 14 cm enveloppen. Twijfel je over de juiste maat? We kijken graag even met je mee.

♡ //  Verkeerde adresgegevens of een fout in het adres
Verhuizen vlak voor je uitgerekend bent? Dan kan het oude adres nog weleens op het geboortekaartje belanden. Ook andere adresseringsfouten komen voor, zoals het verkeerde huisnummer of een adres zonder postcode.

♡ // Te weinig postzegels
Als er geen of te weinig postzegels zijn geplakt, vraagt PostNL om het ontbrekende bedrag aan postzegels plus administratiekosten te betalen. Als de afzender bekend is, worden de kosten bij de afzender in rekening gebracht. Als de afzender niet te achterhalen is dan vraagt PostNL aan de ontvanger om te betalen. Dit wil je natuurlijk voorkomen.
De meeste kaartjes die we aanbieden, kunnen met 1 postzegel verstuurd worden maar weeg het voor de zekerheid even na om niet achteraf voor verrassingen komen te staan.
TIP: Weeg je proefdruk samen met de sample envelop op een keukenweegschaal zodat je de enveloppen straks voldoende frankeert.

0 - 20 gram 1 postzegel
20 - 50 gram 2 postzegels
50 - 100 gram 3 postzegels
100 - 350 gram 4 postzegels

Fout op het geboortekaartje

Geen zorgen als er toch een foutje op het geboortekaartje staat, dat kan natuurlijk gebeuren en we helpen je graag om het op te lossen!

Bestellingen die geplaatst worden, gaan bijna direct in productie. We raden je aan om ons direct te mailen of bel ons op telefoonnummer 085-0438045. Wij kijken dan voor je of je bestelling al in productie is of dat we je bestelling nog kunnen annuleren, zodat je een nieuwe bestelling kunt plaatsen.

Met deze tips kun je hopelijk foutjes in de toekomst voorkomen. Heb je nog vragen, hulp of feedback nodig? De klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 21.00 uur op telefoonnummer 085-0438045 of stuur een berichtje. We staan altijd voor je klaar om je te helpen bij het maken van een prachtig geboortekaartje voor jullie kleintje.

Veel plezier met het ontwerpen van jullie geboortekaartje!